Novice in dogodki

AVTOR

SSGT

Deli novico

24.10.2023

Dan odprtih vrat 2023

Včasih pomislimo, da so vsi dnevi na srednji šoli enaki, a niso. Naši dijaki se veliko učijo in naučijo pri pouku. Tam dobijo znanje, a ker so se odločili za poklic, potrebujejo tudi veliko veščin in prav dnevi, kot je bil današnji, so namenjeni temu, da se vadijo v pridobivanju le teh. Danes smo organizirali dan odprtih vrat na naši šoli za vse tiste osnovnošolce, ki nas želijo pobližje spoznati.

Prijavilo se je 13 osnovnih šol z nekaj več kot 300 učenci od 7. do 9. razreda. Tisti iz sedmega so spoznavali sebe in svoje ročne spretnosti. Ti, ki so v 9. razredu, so že odgovorno razmišljali o svoji izobraževalni in poklicni poti, ki jih čaka v naslednjem letu in primerjali med seboj svoje želje s cilji. Zato smo jim predstavili naše programe, poklice in predmete s katerimi se bodo srečevali, če se odločijo za našo šolo. Mnogi so bili navdušeni nad življenjem in delom pri nas in jih pričakujemo tudi na informativnem dnevu ter vpisu.

Omeniti pa moram tudi dijake, ki so že naši in so se danes s svojimi profesorji izjemno izkazali v gostoljubnosti, ravnanju z osnovnošolci in jih spontano popeljali v dejavnosti v katerih so uživali tako učenci, kot tudi učitelji iz osnovnih šol. Veseli smo, da ste že naši!

mag. Vida Lončarič

Ostale vsebine

Sodobnost, kvaliteta, znanje

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je ena najmodernejših šol v Sloveniji. Praktični pouk poteka v učilnicah s profesionalno opremo, tako da dijaki že v času pouka spoznajo aparate in postopke, ki jih bodo uporabljali v svojem poklicu. V okviru programa Erasmus+ dijaki pridobivajo izkušnje tudi v tujini.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Skip to content