Novice in dogodki

AVTOR

SSGT

Deli novico

16. 3. 2024

Državno tekmovanje iz materinščine

V soboto, 16. 3. 2024, je na OŠ Zreče potekalo državno tekmovanje s področja slovenščine za Cankarjevo tekmovanje. Udeležila se ga je tudi dijakinja naše šole Tinkara Šmon Potočnik (1. a), žal pa ga je zaradi izmenjave na Finskem morala izpustiti  Karmen Skaza (3. d).

Letošnja tema je bila Nevidni svetovi. V kategoriji srednjega poklicnega izobraževanja so dijaki prebrali roman Pot Nejca Zaplotnika, v katerem so raziskovali lepote alpinističnega sveta, in pesniško zbirko Ivana Minattija Nekoga moraš imeti rad.  V skupini srednje strokovno izobraževanje je Tinkara prebrala romana Petelinje jajce Ferija Lainščka in Šavrinke Marjana Tomšiča s predpisano dodatno literaturo.

Po uvodnem pozdravu in predstavitvi odličnih glasbenikov, ki so zaigrali in zapeli nekaj pesmi, so se nadarjeni bralci lotili pisanja zahtevnih spisov. 

Tinkara se je s pomočjo mag. Karline Koželj zavzeto pripravljala na dogodek, profesorica Klavdija Žibret pa je bdela nad Karmen.

Rezultati državnega tekmovanja bodo znani konec marca.

Za uvrstitev na državno tekmovanje jima iskreno čestitamo. 

      Aktiv učiteljev slovenskega jezika

Ostale vsebine

Sodobnost, kvaliteta, znanje

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je ena najmodernejših šol v Sloveniji. Praktični pouk poteka v učilnicah s profesionalno opremo, tako da dijaki že v času pouka spoznajo aparate in postopke, ki jih bodo uporabljali v svojem poklicu. V okviru programa Erasmus+ dijaki pridobivajo izkušnje tudi v tujini.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Skip to content