Novice in dogodki

AVTOR

SSGT

Deli novico

24. 10. 2022

Sodelovanje z Zavodom Vozim

Z Zavodom Vozim sodelujemo že od leta 2013. Vsako leto nas obiščejo v mesecu septembru, v Evropskem tednu mobilnosti, z interaktivno preventivno prometno delavnico ˝Vozim, vendar ne hodim˝, kakor tudi v mesecu  oktobru ali novembru, z delavnico ˝Alkohol = sprememba življenja, zgodbe povedo vse˝.

Naši gostje so bili gospod Luka Plavčak, njegov prijatelj in osebni asistent Miha in štirinožni prijatelj Bono, pes pomočnik. Gospod Luka se je s svojo življenjsko zgodbo dotaknil vseh nas in naših src. 

Na invalidskem vozičku, kot paraplegik, je že nekaj let.  Nočno kopanje, preveč zaužitega alkohola in nepremišljen skok v morje so botrovali njegovi poškodbi. Nesreča mu ni prinesla samo telesnih sprememb; takrat se je moral odločiti za življenje, … in se je. Znova se je odločil za šport in judo zamenjal z metanjem kija, prilagojenega za invalide.

S svojo življenjsko zgodbo je želel naše dijake 1. a in 1. b ter vse nas, ki smo ga poslušali, opozoriti na nevarnosti, ki jih lahko prinese zloraba alkohola. 

Včasih je odločilna zgolj sekunda, pa se nam življenje spremeni za vedno.

Ostale vsebine

Z nami v svet 

Dijaki, učitelji in partnerji naše šole že več kot dvajset let pridobivajo delovne izkušnje v tujini. V okviru različnih evropskih projektov je na mobilnost odšlo že več kot 265 dijakov, 110 zaposlenih in 70 partnerjev iz podjetij. Za svoje delo smo prejeli listino kakovosti, akreditacijo Erasmus+ ter znak odličnosti.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Skip to content