Novice in dogodki

AVTOR

SSGT

Deli novico

17. 4. 2025

Začimbologija

V oddelkih 4. a in 3. a smo pouk kuharstva popestrili z obiskom kuharskega mojstra gospoda Tomaža Vozlja, gospe Alje Gogala in podjetja Kotanyi. 

Podali smo se v svet začimb in zelišč, spoznali njihovo zgodovino, obnovili znanje o njihovi uporabni vrednosti v gastronomiji in ugotavljali razlike med začimbami in zelišči ter ponovno spoznavali njihove zdravilne lastnosti. Začimbe in zelišča smo senzorično spoznavali – jih vonjali, okušali, strli  med prsti, v dlaneh … spoznavali, katero vlogo prevzame začimba/zelišče v jedi: ali prispeva k okusu, ali barvi, ali teksturi, ali spodbudi druge okuse, ali jih prekrije …

Dijaki so uživali na praktičnih delavnicah, sodelovali v kvizih in na podlagi senzoričnega ocenjevanja ugotavljali skrite začimbe. 

Začimbologija je navdušila vse prisotne.

Ostale vsebine

Z nami v svet 

Dijaki, učitelji in partnerji naše šole že več kot dvajset let pridobivajo delovne izkušnje v tujini. V okviru različnih evropskih projektov je na mobilnost odšlo že več kot 265 dijakov, 110 zaposlenih in 70 partnerjev iz podjetij. Za svoje delo smo prejeli listino kakovosti, akreditacijo Erasmus+ ter znak odličnosti.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Skip to content