V oddelkih 3. a in 4. a smo pouk prehrane popestrili z obiskom čajnega sommelierja in našega
nekdanjega dijaka, gospoda Filipa Burnika.
S svojim znanjem in vedenjem o čajih je navdušil vse prisotne.
Zgodovina čaja, legende, delitev čajev po barvi (beli, rumeni, zeleni, rdeči in črni čaj), delitev
čajev po načinu proizvodnje (beli, rumeni, zeleni, oolong, temni in črni), hranilna sestava
čajev in vpliv pitja čaja na naše zdravje, kultura uživanja čaja in senzorično ocenjevanje … to
so bile teme, ki smo jih spoznavali tekom našega dvournega druženja.
Dijaki so se naučili veliko novega, najbolj pa so bili navdušeni nad senzoričnim ocenjevanjem
čajev.
Verjamemo, da je Filip navdušil in pridobil kakšnega novega ljubitelja čaja, napitka, ki je
pripravljen iz listov in vršičkov Camellie sinensis, njenih variant in hibridov.