Domov > Projekti

Projekti

Podstrani

Projekti MIC

Usposabljanje za pomočnika kuharja

Medpodjetniški izobraževalni center Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje je bil z letom 2018 vpisan v register zunanjih izvajalcev Praktičnih programov za spodbujanje zaposlovanja Zavoda republike Slovenije za zaposlovanje.

 

Namen praktičnih programov za spodbujanje zaposlovanja (v MIC) je povečanje zaposljivosti in izboljšanje pogojev vstopa na trg dela brezposelnim osebam, s pridobitvijo novih znanj, veščin in spretnosti ter boljšo usposobljenostjo za opravljanje konkretnih del in nalog na določenem delovnem mestu. 

 

Program Usposabljanje za pomočnika kuharja v MIC-u se izvaja v obliki teoretičnega in praktičnega usposabljanja najprej pri izbranem izvajalcu v medpodjetniškem izobraževalnem centru (MIC), kjer vključeni pridobijo dodatna ali poglobijo že pridobljena znanja, veščine in spretnosti. V nadaljevanju sledi  3-mesečno praktično usposabljanje pri delodajalcu, ki poteka pod strokovnim vodstvom mentorja s strani delodajalec in somentorja iz MIC-a.

 

Dodana vrednost programa kuharski pomočnik/-ca je v njegovem pristopu usposabljanja, saj lahko vključena oseba osvojeno znanje iz teorije in prakse nato preizkusi pri delu na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu. Vključitev v delovno okolje osebi poveča zaposlitvene možnosti. 

Usposabljanje mentorjev PUD

V projektu Usposabljanja mentorjev 2023-2026 izvajamo v Medpodjetniškem izobraževalnem centru (MIC) Strokovnega izobraževalnega centra Alme M. Karlin brezplačna usposabljanja za bodoče mentorje dijakom za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom (PUD) oziroma mentorje študentom na praktičnem izobraževanju pri delodajalcu (PRI). 

Projekt financirata Evropska unija–NextGenerationEU ter Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje Republike Slovenije.

Usposabljanje poteka v skupini do 12 udeležencev in obsega 36-urni program zgoščen na predvidoma 4 dni, usposabljanje pa udeleženci zaključijo s pripravo projektne naloge. 

V program usposabljanja za mentorje dijakom na PUD se lahko vključi, kdor ima poklicno ali srednjo strokovno izobrazbo in vsaj pet let ustreznih delovnih izkušenj ali višjo izobrazbo in vsaj dve leti ustreznih delovnih izkušenj. V program usposabljanja za mentorje študentom na PRI se lahko vključi, kdor ima višjo izobrazbo in vsaj dve leti ustreznih delovnih izkušenj.

DELI NA:

Sodobnost, kvaliteta, znanje

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je ena najmodernejših šol v Sloveniji. Praktični pouk poteka v učilnicah s profesionalno opremo, tako da dijaki že v času pouka spoznajo aparate in postopke, ki jih bodo uporabljali v svojem poklicu. V okviru programa Erasmus+ dijaki pridobivajo izkušnje tudi v tujini.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Skip to content