Oznaka |
Programske enote |
Obvezno/ izbirno |
Skupno število ur |
Število kreditnih točk |
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
|
|
|
|
P1 |
Slovenščina |
obvezno |
213 |
12 |
P2 |
Tuji jezik |
obvezno |
164 |
9 |
P3 |
Matematika |
obvezno |
213 |
12 |
P4 |
Umetnost |
obvezno |
33 |
2 |
P5 |
Naravoslovje |
obvezno |
132 |
6 |
P6 |
Družboslovje |
obvezno |
132 |
6 |
P7 |
Športna vzgoja |
obvezno |
164 |
7 |
Skupaj A |
|
|
1051 |
54 |
B – Strokovni moduli |
|
|
|
|
M 1 |
Osnove v gostinstvu |
obvezno |
287 |
12 |
M 2 |
Komuniciranje in poslovanje |
obvezno |
81 |
4 |
M 3 |
Priprava posameznih skupin jedi |
izbirno |
117 |
6 |
M 4 |
Priprava rednih obrokov |
izbirno |
150 |
8 |
M 5 |
Priprava izrednih obrokov |
izbirno |
108 |
7 |
M 6 |
Postrežba pijač |
izbirno |
67 |
4 |
M 7 |
Postrežba rednih obrokov |
izbirno |
200 |
10 |
M 8 |
Postrežba izrednih obrokov |
izbirno |
108 |
7 |
M 9 |
Eko turizem |
izbirno |
81 |
5 |
M 10 |
Kultura bivanja |
izbirno |
81 |
5 |
M 11 |
Tekstilije |
izbirno |
213 |
11 |
M 12 |
Slovenske narodne jedi |
izbirno |
50 |
3 |
M 13 |
Delikatesna kuhinja |
izbirno |
50 |
3 |
M 14 |
Peka pic |
izbirno |
50 |
3 |
M 15 |
Peka peciva |
izbirno |
50 |
3 |
M 16 |
Priprava jedi pred gostom |
izbirno |
50 |
3 |
M 17 |
Mešane pijače |
izbirno |
50 |
3 |
M 18 |
Slovenska vina |
izbirno |
50 |
3 |
M 19 |
Dekoracije |
izbirno |
50 |
3 |
M 20 |
Kreativnost |
izbirno |
50 |
3 |
M 21 |
Oskrba na domu |
izbirno |
50 |
3 |
Skupaj B |
|
|
843 |
43 |
Od tega minimalno za praktično izobraževanje: |
|
|
|
|
C- Praktično izobraževanje v šoli |
|
|
|
|
|
Praktični pouk |
|
655 |
36 |
Č – Praktično usposabljanje z delom |
|
|
|
|
|
Praktično usposabljanje z delom |
|
1102 |
46 |
D – Druge oblike vzgojno-izobraževalnega dela |
|
|
|
|
|
Aktivno državljanstvo |
|
30 |
2 |
|
Interesne dejavnosti |
|
130 |
6 |
Skupaj D |
|
|
160 |
8 |
E – Odprti del kurikuluma |
|
|
|
|
|
Odprti kurikulum |
|
606 |
27 |
|
|
|
|
|
Skupaj pouka (A+B+E) |
|
|
2500 |
124 |
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č) |
|
|
1757 |
82 |
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
|
|
2660 |
132 |
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
|
|
3762 |
178 |
“Zaključni izpit / Poklicna matura |
(izdelek oziroma storitev in zagovor)” |
|
|
|
2 |
Skupaj kreditnih točk |
|
|
|
180 |
|
|
|
|
|
Število tednov izobraževanja v šoli |
|
|
77 |
|
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom |
|
|
29 |
|
Število tednov drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela |
|
|
5 |
|
Skupno število tednov izobraževanja |
|
|
111 |