DomovIzobraževanje

Izobraževanje

Podstrani

Pomočnik kuharja

Vsebina usposabljanja

  • pomen hranilnih snovi za človeka
  • priprava zdrave hrane in posledice nepravilne prehrane
  • HACCP
  • priprava  delovnega  prostora v kuhinji
  • predpriprava živil za posamezne skupine jedi
  • mehanski in toplotni postopki obdelave živil
  • priprava enostavnejših jedi, toplotnih napitkov in enostavnih sladic
  • poslovanje v gostinskih obratih
  • komunikacija

Potrdilo

Kandidati prejmejo potrdilo o opravljenem programu usposabljanja.

Izpit

Po usposabljanju se kandidati lahko prijavijo na izpit. Izpit opravljajo pred državno komisijo. Tisti, ki opravijo izpit pred državno izpitno komisijo, dobijo javno veljavno listino (certifikat), da so pridobili nacionalno poklicno kvalifikacijo.

KOTIZACIJA

Cena usposabljanja in izpita je 800 EUR


Cena samega izpita:
– preverjanje na osnovi listin: 215 EUR


-neposredno preverjanje: 267 EUR

Rok prijave

Prijave sprejemamo do

Prijavite se lahko z uporabo:

Število prostih mest

16 (minimalno število prijav 12)

Termin izvedbe

Trajanje: 100 ur

Pogoji

Opravljena osnovnošolska obveznost, zdravniško potrdilo.

Spletna prijava

DELI NA:

Z nami v svet 

Dijaki, učitelji in partnerji naše šole že več kot dvajset let pridobivajo delovne izkušnje v tujini. V okviru različnih evropskih projektov je na mobilnost odšlo že več kot 265 dijakov, 110 zaposlenih in 70 partnerjev iz podjetij. Za svoje delo smo prejeli listino kakovosti, akreditacijo Erasmus+ ter znak odličnosti.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Skip to content