DomovIzobraževanje

Izobraževanje

Podstrani

Zaključni izpit

Kandidati v programu SPI Gastonomske in hotelske storitve opravljajo zaključni izpit iz dveh izpitnih enot. Prva izpitna  enota je slovenščina,  sestavljena  je iz pisnega in ustnega dela, druga izpitna enota  pa je  izdelek oziroma storitve in zagovor. Druga izpitna enota je sestavljena iz izdelka oziroma storitve ter zagovora le-tega. V zagovor izdelka oz. storitve je vključen tudi strokovno teoretični predmet.

 

Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu, lahko dijak nadaljuje izobraževanje v programu poklicno-tehniškega izobraževanja PTI Gastronomija (po modelu 3 + 2).

Okvirni koledar ZI 2023/24

Zimski rok

  • 6. 2. 2024, zadnji rok za prijavo k zaključnemu izpitu
  • 12. 2. 2024, pisni del SLO
  • 13. 2. 2024, izdelek oz. storitev in zagovor 
  • 14. 2. 2024, ustni del SLO
  • 20. 2. 2024, podelitev spričeval
 

Spomladanski rok

  • 31. 5. 2024, zadnji rok za prijavo k zaključnemu izpitu
  • 4. 6. 2024, pisni del SLO
  • 5. 6. 2024, izdelek oz. storitev in zagovor
  • 6. in 7. 6. 2024, ustni del SLO
  • 10. 6. 2024, podelitev spričeval
 

Jesenski rok

  • 20. 8. 2024, zadnji rok za prijavo k zaključnemu izpitu
  • 21. 8. 2024, pisni del SLO
  • 22. 8. 2024, izdelek oz. storitev in zagovor
  • 23. 8. 2024, ustni del SLO
  • 28. 8. 2024, podelitev spričeval

Predlog tem za drugo izpitno enoto

I. TEMA
Ob srečanju ravnateljev srednjih šol

II. TEMA
Poletni menu

III. TEMA
Pomladni menu

IV. TEMA
Vegetarijanski menu

V. TEMA
Nedeljsko kosilo ob otvoritvi domače obrti

VI. TEMA
Mednarodni menu

VII. TEMA
Mediteranski menu

VIII. TEMA
Poslovni menu ob srečanju bankirjev Slovenije

IX. TEMA
Ob srečanju maturantov

X. TEMA
Ob srečanju književnikov

XI. TEMA
Izvedba hladno-toplega bifeja



Predsednik ŠK za ZI

Iztok Leskovar



Tajnica ŠK za ZI
 Sabina Snedic

DELI NA:

Sodobnost, kvaliteta, znanje

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je ena najmodernejših šol v Sloveniji. Praktični pouk poteka v učilnicah s profesionalno opremo, tako da dijaki že v času pouka spoznajo aparate in postopke, ki jih bodo uporabljali v svojem poklicu. V okviru programa Erasmus+ dijaki pridobivajo izkušnje tudi v tujini.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Skip to content