Domov > Projekti

Projekti

Podstrani

EPAS

Program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS) dijake srednjih in poklicnih šol, ki imajo zelo različno izobrazbeno in socialno ozadje ter prihajajo iz različnih geografskih okolij, seznanja z evropsko parlamentarno demokracijo, z vlogo Evropskega parlamenta in z evropskimi vrednotami. Tako lahko spoznajo pravice, ki jih imajo kot državljani EU, in se naučijo, kako aktivno sodelovati v demokratičnih procesih EU.

 

Projekt EPAS bo na SŠGT Celje v šolskem letu 2022/23 potekal prvič.

 

V okviru projekta EPAS mora sodelujoča šola skozi šolsko leto predelati nabor z EU povezanih vsebin, pripraviti informacijsko stojnico in vsaj en dogodek, namenjen seznanjanju vrstnikov na šoli z EU in z njo povezanimi vsebinami, ter izpolniti druge naloge, s čimer si šola prisluži naziv šola ambasadorka Evropskega parlamenta, sodelujoči dijaki in dijakinje pa naziv ambasador(ka) Evropskega parlamenta.

 

Koordinatorici EPAS

Vida Strašek Čokl, prof.

Mag.Ksenija Keršič Gaal, prof.

DELI NA:

Z nami v svet 

Dijaki, učitelji in partnerji naše šole že več kot dvajset let pridobivajo delovne izkušnje v tujini. V okviru različnih evropskih projektov je na mobilnost odšlo že več kot 265 dijakov, 110 zaposlenih in 70 partnerjev iz podjetij. Za svoje delo smo prejeli listino kakovosti, akreditacijo Erasmus+ ter znak odličnosti.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Skip to content