Novice in dogodki

AVTOR

SSGT

Deli novico

20.3.2024

Ekskurzija v Toskano

V sredo, 20. 3. 2024, smo se dijaki tretjih letnikov SIC Alme M. Karlin odpravili na ekskurzijo v Toskano. Na pot smo se odpravili že ob 3.00 zjutraj in noč preživeli na avtobusu. Zjutraj smo že prispeli v Italijo, kjer nas je čakal pester dan, poln doživetij. Najprej smo si ogledali muzej Leonarda da Vincija v mestu Vinci, nato smo si ogledali mesto. Zatem smo odšli v mesto, znano po najboljšem sladoledu na svetu, San Giminiano, z avtobusom smo se nato odpravili v Sieno, kjer smo si ogledali trg Piazza del Campo. Prvi dan smo večerjo jedli v restavraciji s trihodnim menijem in prespali v bližnjem hotelu. Naslednji dan smo si ogledali znani poševni stolp v Pisi in še nekaj drugih znamenitosti, nato pa smo se sprehodili po mestu Lucca. Okrepčali smo se v bljižni turistični kmetiji, kjer smo degustirali tudi domače oljke, sir, paradižnike … po pestrem dnevu smo se odpravili v drug hotel. Zjutraj pa nas je čakali še zadnji ogled mesta Firence, kjer smo imeli veliko prostega časa. Nato smo se peljali domov v Slovenijo.

Učenci 3. b

Tridnevno potovanje v Toskano je bilo zanimivo in lepo. Prvi dan je bil hkrati naporen in čaroben, ker smo bili malo malo utrujeni zaradi dolge vožnje. Obiskali smo veliko znanih mest in mestec, kot so: Vinci, kjer smo obiskali muzej Leonardo da Vinci v spremstvu lokalnega vodnika, San Gimignano, kjer smo poskusili najboljši sladoled in se sprehodili po zanimivih ulicah. Po dolgem dnevu smo imeli večerjo. Drugi dan je bil izjemno zanimiv, obiskali smo Piso s poševnim stolpom, kjer smo ustvarili ogromno slik. Vreme nam je bilo res naklonjeno in smo lahko uživali. Po ogledu Pise smo imeli prosti čas za samostojno raziskovanje in kosilo. Po prostem času smo obiskali še mesto Lucca ter za zaključek večerjali na turistični kmetiji. Po dolgem dnevu smo bili vsi utrujeni in smo komaj čakali na osvežitev v hotelu. Hotel je bil izjemno lep, velik ter moderen. Zadnji dan smo preživeli v Firencah. V jutarnjih urah smo se napotili v Firence, vendar do središča mesta nismo mogli z avtobusom, zato smo šli s tramvajem. Sledil je obisk znamenitosti v centru mesta. Po ogledu z vodnikom smo imeli čas zase. V popoldanskih urah smo se napotili v Celje. Ekskurzija je bila izjemno zanimiva. 

Nejla Garibović, 3. c

Ostale vsebine

Raznovrstno znanje,
neskončne možnosti

Naša šola je prava odločitev za vse, ki vas zanimajo tuji jeziki, saj so v rednem programu do trije (angleščina, nemščina in italijanščina), poleg njih pa lahko dijaki oddelkov z evropsko in globalno dimenzijo izberejo še španščino ali ruščino. Poleg tega se lahko naši dijaki vključijo tudi v program Erasmus+, v katerem lahko izkušnje pridobivajo tudi v tujini.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Skip to content