V šolski kuhinji smo izvedeli, da je pohorska omleta resna tekmica blejski kremšniti. Obe sta slastno zlatorumeni. A pohorska omleta je okrašena še z rdečimi rubini ─ brusnicami. Brusnice se skrivajo med zeleno pohorsko podrastjo. Pa imamo Pohorje na krožniku: od podrasti do visokih skal, posutih s sladkorjem v prahu …
- 2 rumenjaka
- 3 beljaki
- 5 dag sladkorja
- 3 dag moke
- vaniljev sladkor
- 10 dag brusnic
- 1 dl sladke smetane
- 2 dag sladkorja
- vaniljev liker
- sladkor v prahu
“Pripravimo biskvitno testo in ga spečemo kot omleto. Še vročo namažemo s toplimi brusnicami, jo prepognemo, zvrnemo na ovalni krožnik ter posladkamo. Omleto lahko okrasimo s sladko smetano, z brusnicami. Prilijemo malo likerja.” Za okras vzamemo melisine liste, sveže brusnice ali borovnice.
Mentor: Boštjan Bezgovšek
Dijaki: 3. d
Fotografija: Igor Rosina