Novice in dogodki

AVTOR

SSGT

Deli novico

Pohorska omleta

V šolski kuhinji smo izvedeli, da je pohorska omleta resna tekmica blejski kremšniti. Obe sta slastno zlatorumeni. A pohorska omleta je okrašena še z rdečimi rubini ─ brusnicami. Brusnice se skrivajo med zeleno pohorsko podrastjo. Pa imamo Pohorje na krožniku: od podrasti do visokih skal, posutih s sladkorjem v prahu …

  • 2 rumenjaka
  • 3 beljaki
  • 5 dag sladkorja
  • 3 dag moke
  • vaniljev sladkor
  • 10 dag brusnic
  • 1 dl sladke smetane
  • 2 dag sladkorja
  • vaniljev liker
  • sladkor v prahu

“Pripravimo biskvitno testo in ga spečemo kot omleto. Še vročo namažemo s toplimi brusnicami, jo prepognemo, zvrnemo na ovalni krožnik ter posladkamo. Omleto lahko okrasimo s sladko smetano, z brusnicami. Prilijemo malo likerja.” Za okras vzamemo melisine liste, sveže brusnice ali borovnice. 

Mentor: Boštjan Bezgovšek

Dijaki: 3. d

Fotografija: Igor Rosina

Ostale vsebine

Z nami v svet 

Dijaki, učitelji in partnerji naše šole že več kot dvajset let pridobivajo delovne izkušnje v tujini. V okviru različnih evropskih projektov je na mobilnost odšlo že več kot 265 dijakov, 110 zaposlenih in 70 partnerjev iz podjetij. Za svoje delo smo prejeli listino kakovosti, akreditacijo Erasmus+ ter znak odličnosti.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Skip to content